Кралят е мъртъв – Пеле почина на 82 години!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Пеле напусна земния терен на 82 години

Краля на футбола и легенда на Бразилия – Пеле е починал на 82 години днес. Иконата на световния футбол беше приет в болница в Сао Паоло в критично състояние на 29-ти ноември, след като получи проблеми със сърцето и тялото му е било в отоци.

Той прекара дълго време в интензивно лечение и химиотерапия, с която лекарите се опитваха да му помогнат, но това не даде резултат.

В един момент от лечението му стана ясно, че химиотерапията не действа и Пеле е преместен в отделение, където се прилагат т.нар. „грижи за края на живота“, т.е. докторите са вливали в тялото му медикаменти, които да подтиснат болките, но не и да излекуват проблемите на бразилеца.

Пеле се бореше с тумори в най-различни места в тялото си, като последно беше подложен на операция на дебелото черво, която беше успешна.


През 2000 година ФИФА определи Пеле като най-добрият футболист на 20-ти век след като е единственият футболист, който е спечелил три световни титли с Бразилия през 1958, 1962 и 1970 година. Той прекарва осем сезона в родния си клуб Сантош преди да бъде купен от Ню Йорк Космос, където играе още три години.

Пеле има почти по гол средно на изигран мач и дълго време беше рекордьор по отбелязани попадения преди да бъде изпреварен от Кристиано Роналдо.