Кралят на Европа разгроми Атлетико Мадрид на старта на ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Носителят на Шампионска лига - Байерн Мюнхен, започна защитата на трофея с убедителна победа над Атлетико

Байерн Мюнхен победи Атлетико Мадрид с 4:0 в двубой от първия кръг на група “А” на Шампионска лига. Срещата на “Алианц Арена” премина изцяло под диктовката на европейските клубни шампиони, които показаха своята мощ за пореден път. Два гола за успеха на Байерн реализира Кингсли Коман, а по едно попадение добавиха Леон Горецка и Корентен Толисо.

Наставникът на баварците Ханзи Флик заложи на схема 4-2-3-1 като на върха на нападението действаше Левандовски. По крилата нападаха Коман и Томас Мюлер, а зад нападателя стартира Корентен Толисо. В средата на терена Флик се довери на Кимих и Горецка. В защита пред вратаря Мануел Нойер за Байерн започнаха Павар, Зюле, Алаба и Ернандес.

Диего Симеоне започна в традиционната си схема 4-4-2 като Луис Суарес и Жоао Феликс водеха нападението на “дюшекчите”. В защита пред вратаря Ян Облак стартираха Ренан Лоди, Фелипе, Савич и Трипиър. В полузащитата Симеоне заложи на Карарско, Коке, Ектор Ерера и Маркос Йоренте.

Началото на двубоя на “Алианц Арена” бе обещаващо и имаше положения пред двете врати. Малко не стигна на Суарес да засече подаване на Лоди в първите минути на срещата. Байерн пък отговори с удар на Левандовски, но шутът на поляка бе неточен.

Байерн Мюнхен откри резултата в 28-ата минута след много добра комбинация. Джошуа Кимих се пребори по страхотен начин за топката на метри пред наказателното поле на гостите, след което пусна страхотен пас към Кингсли Коман, който овладя топката по перфектен начин и с прецизен удар я прати във вратата на Атлетико – 1:0.

Баварците доминираха след попадението, като по-интересните моменти отново бяха пред вратата на гостите. В 41-вата минута носителят на Шампионска лига удвои аванса си. Кингсли Коман комбинира с Леон Горецка, който с мощен шут прониза Облак за 2:0.

В началните минути на втората част Атлетико Мадрид вкара попадение чрез Жоао Феликс. Голът на португалеца обаче отменен поради засада, тъй като при ударът му Луис Суарес беше зад гърба на отбраната на Байерн и влияеше на играта.

В 66-ата минута Байерн реализира трето попадение. Корентен Толисо получи топката на около 25 метра от вратата и с мощен удар не остави шансове на стража на “дюшекчиите” – 3:0.

Шест минути по-късно Кингсли Коман отбеляза втория си гол в мача по феноменален начин. Томас Мюлер изведе френското крило със страхотен пас, след което Коман се подигра с Фелипе в наказателното поле и с прецизен удар прати топката в мрежата на съперника за 4:0.

В 85-ата минута гостите имаха пряк свободен удар на отлична позиция, но Жоао Феликс не направи добро изпълнение и топката прелетя над вратата. Това бе и последната по-интересна ситуация в мача, който убедително бе спечелен от Байерн и немският тим оглави група “А” след първия кръг.