Кръстаич: “Играчите трябва да играят за страната си!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Бъдете спокоен, кой идва и кой не идва, това е моя работа" - каза Кръстаич по повод Ивайло Чочев

Селекционерът на българския национален отбор – Младен Кръстаич говори пред медиите в пресконференция преди първата квалификационна среща за Евро 2024 в група G. “Лъвовете” ще посрещнат на “Хювефарма Арена” в Разград състава на Черна гора в опит да продължат отличната серия без загуба, а и да вземат предимство в нелеката борба за едно от първите две места, което ще ни класира на първи голям форум от 2004-та насам.

“Групата е тежка. Всички наши съперници са от нашия регион, Сърбия е фаворит номер 1, Унгария е силен отбор. Черна гора е с играчи, които искат да се докажат. Неудобен отбор са, няма да е лесно. А Литва е отбор, който може да ти направи проблеми”, започна Кръстаич.

“Трябва да се даде максимума. Нямам против да играем лошо и да печелим, ако зависи от мене. Има мачове, в които съперникът не ти позволява да играеш на ниво, но не знаеш какво да очакваш и това прави футболът интересен..”, сподели още той.

“Футболът е дългосрочен процес, не може с един мач да се класираш на Европейско и на Световно. Ако зависи от мене, постоянно ще бъде така. Играчите трябва да играят за страната си, а не да идват на туризъм, както съм чувал, че е било преди това. Единствения начин да върнем доверието е да постигаме резултати”, като преди това отговори на въпрос свързан с липсата на реализатор номер 1 на първенството – Ивайло Чочев – “Бъдете спокоен, кой идва и кой не идва, това е моя работа!”

Срещата с Черна гора е утре от 19:00 часа.