Кръстаич: Нужно е време да подобрим ситуацията с националния тим
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сигурен съм, че хората от футболния съюз ще ни дадат възможност да представим нашите идеи", сподели Младен кръстаич

Селекционерът на България Младен Кръстаич говори пред БНТ по доста теми, свързани с родния футбол и “трикольорите”. Кръстаич заяви, че националният отбор ще има нужда от време, а приоритет е да запази мястото си в Лигата на нациите, след което може да се мисли за класиране на голям турни.

“Не съм имал съмнение, дали да поема българския национален отбор. Когато става въпрос за треньорите, решенията се взимат от президентите на клубовете или федерациите. Съгласен съм, че ситуацията в националния тим не е добра и ще е нужно време, за да я подобрим. Един или два двубоя няма да са ни достатъчни. Сигурен съм, че хората от БФС ще ни дадат възможност да представим нашите идеи за бъдещето на националния отбор”, заяви новият селекционер на България.

“И на по-големи отбори се е случвало да не участват на голям форум. Нормално е хората да имат очаквания да се класираме още догодина. От първостепенно значение е да си запазим мястото в Лигата на нациите. Точките ни не са достатъчни. Срещите с Гибралтар и Северна Македония трябва да ни помогнат да изградим гръбнака, който да се бори за класиране на следващото световното първенство”, добави Кръстаич.

“Когато сме тук или в Сърбия, гледаме всички играчи, които могат да попаднат в отбора. Българското и Сръбското първенство са на едно ниво. Тук 4-5 отбора са в конкуренция за първото място. Някои отбори гласуват доверие на чужденци, което ще възпрепятства работата ни. България винаги е имала големи звезди, но в момента за съжаление няма. Имаме опитни състезатели и доста млади таланти. Тези футболисти са бъдещето, по-опитните трябва да им помагат. Искам мотивирани патриоти, които копнеят да са част от отбора. При мен всички стартира от нулата”, заяви новият селекционер на “лъвовете”.