Крауч остана без думи след шедьовъра на Робъртсън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившият нападател на Ливърпул и английския национален отбор Питър Крауч призна, че не намира думи, за да обясни постановката на удара с глава на Анди Робъртсън, с който Ливърпул излезе напред в резултата при равенството 1:1 с Бърнли.

“Ще бъда асбсолютно честен, не мога да го обясня!,” заяви някогашният снажен голмайстор по време на анализите след двубоя на “Анфийлд”, в който шампионът Ливърпул пропусна да победи у дома за първи път от януари 2019 година.

“Какво изпълнение само! Какъв удар с глава! Не мисля, че бих могъл да разбера как бек насочва топката по този начин.

“Това беше изпълнение за учебник! Със сигурност беше един от най-добрите удари с глава, които съм виждал. Невероятно!”

Ливърпул остана непобеден у дома в Премиър Лийг за 58-и пореден път, но у феновете на Червените остана горичивината от изпуснатата победа, независимо от отправените 23 удара.

Всъщност само Мохамед Салах, пропуснал да осигури победата в добавеното време, стреляйки слабо от удобна позиция, нанесе шест шута към вратата на Бърнли. Целият тим на гостите отправи също шест удара по време на цялата среща.

Съставът на Юрген Клоп вече е с актив от 93 точки и ще се нуждае само от победи в оставащите три мача, за да подобри рекорда на Манчестър Сити за най-много точки в един сезон – 100.

Робъртсън беше замесен и в може би най-спорната ситуация в двубоя. При един пробив по левия фланг шотландецът очевидно бе съборен на границата на наказателното поле, но сигнал от съдията Дейвид Кут така и не прозвуча.