Краят на 116-годишна ера белязан от приказна вечер за Пчеличките
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Преди 116 години “Грифин Парк” – домашната арена на лондонския Брентфорд, приема около 5,000 зрители за дебютния за стадиона сблъсък между Пчеличките и Плимът Аргайл от Уестърн Лийг.

Тази вечер, последната в знаменитата история на “Грифин Парк”, Пчеличките нажилиха здраво Лебедите от Суонзи, за да направят огромна крачка към първа промоция в елита от 1947 година насам.

Суонзи бяха спечелили първата среща от полуфиналите в плейофите с 1:0, но в реванша Брентфорд играеше не само за победата, но и за да се сбогува по възможно най-добрия начин с добрия стар стадион. И го направи!

“Грифин Парк” ще ни липсва! “Грифин Парк” беше наистина уникален! Това бе единственият стадион на Острова, на който имаше бирария на всеки ъгъл.

Бирариите The Griffin, която е използвана във филма Green street, The Princess Royal, The New Inn и The Brook придаваха несравнима атмосфера, която, за съжаление, ще изчезне, след като Брентфорд се премести на своя нов супермодерен стадион за 17,250 зрители в началото на следващия сезон.

Иначе Брентфорд се разправи на терена със Суонзи и се поздрави със заслужена победа с 3:1 като точни за тима на Томас Франк бяха Оли Уоткинс, Емилиано Маркондес и Брайън Мбуемо.

Утешителното попадение за гостите бе дело на играещия под наем от Ливърпул Райън Брюстър, който се възползва от грешно отиграване пред наказателното поле на Брентфорд.

Триумфът на Пчеличките беше съвсем справедлив, имайки предвид, че те завършиха 11 точки и три места над Суонзи в редовния сезон на Чемпиъншип. Освен това победиха Лебедите в двата дуела.

Във финалния плейоф на “Уембли”, който е насрочен за 4 август Брентфорд ще играе с победителя между Фулъм и Кардиф. Лондончани са фаворити за крайната победа след успеха си като гости с 2:0.

СБОГОМ “ГРИФИН ПАРК”!

Краят на 116-годишна ера белязан от приказна вечер за Пчеличките 1