Кристиано Роналдо направи изявление във връзка с коронавируса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Нападателят на Ювентус и португалския национален отбор Кристиано Роналдо коментира в социалните мрежи ситуацията с пандемията от коронавирус в света.

„Светът в момента преживява труден момент, а това изисква да обръщаме по-голямо внимание и да се грижим един за друг. Сага говоря не като футболист, а като син, баща и човек, около когото се случват събития, които засягат всяка една част от света. Важно е да се следват препоръките на Световната здравна организация и властите, защото те ще помогнат за справяне със ситуацията.

Грижата за човешкия живот трябва да е над всякакви други интереси. Искам да се обърна към тези хора, които са загубили любим човек. Подкрепям всички, които се борят с опасния вирус, включително и моя съотборник Даниеле Ругани. Подкрепям невероятните хора – лекарите, които рискуват своя живот, за да спасят другите “, написа Роналдо в Instagram .

Припомняме, че смъртоносният вирус COVID-19 беше регистриран за първи път в Китай, в края на миналата година. Според последни данни от него са загинали над 5 хиляди души, а само в КНР – повече от 3,1 хиляди.