Кристиано Роналдо с историческо постижение за Португалия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Един от най-добрите футболисти в света Кристиано Роналдо записа исторческо постижение за своята страна Португалия в тазвечершния двубой срещу Щвеция от Лига на нациите. Футболистът на Ювентус се завърна по страхотен начин в игра за “Селесао”, след като пропусна предишния двубой срещу Хърватия заради инфекция, появила се от ужилване от оса.

Португалия се представи силно на стадион “Френдс Арена” и победи Швеция с 2:0, а Кристиано бе автор и на двете попадения, с което мина границата от 100 гола за родината си. Роналдо откри резултата в края на първото полувреме след страхотен гол от фаул. Така Роналдо отбеляза своя гол номер 100 с националната фланелка на Португалия и е на няколко попадения от това да счупи нов рекорд в кариерата си – най-много отбелязани голове за национален тим. В момента рекордът се държи от иранецът Али Даи, който е вкарал 109 попадения за своята страна.

Шведите пък бяха с човек по-малко в срещата, след като в 44-ата минута Свенсон бе изгонен. Секунди след това падна и първият гол за португалците. Роналдо заби второто си попадение в 72-рата минута, като португалците доминираха през почти целия мач.

Първият гол за Португалия Роналдо бележи още през 2004 година на Европейското първенство. 16 години по-късно, най-резултатния играч в историята на тима вече е вкарал 101 гола за своята страна.