Кристиано Роналдо – суперзвездата, която вече никой не иска
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кристиано Роналдо беше сведен до ролята на суперзвездата, която никой не иска, след като остана на пейката и за Португалия

Португалската звезда Кристиано Роналдо остана на пейката за “селесао” на старта на мача срещу Швейцария, спечелен с 6:1 от “мореплавателите” в 1/8-финалите на Световното първенство 2022. Селекционерът Фернандо Сантош избра да започне без спортната икона на страната си, а без Роналдо португалците бяха блестящи и разбиха своя съперник.

Времената изглеждат много трудни за 37-годишния Роналдо, тъй като първоначално кариерата му в Манчестър Юнайтед завърши след публични критики към клуба, а сега Португалия направи това, което преди беше немислимо – изхвърлиха го от стартовите 11 на голям турнир.

Това със сигурност беше най-смелото треньорско решение на това Световно първенство и най-голямото от осемте години на Сантош начело на Португалия. Опитният селекционер, въпреки че спечели Евро 2016 с Португалия, ще е знаел какъв е залогът, като направи тази голяма промяна. Ако Португалия беше загубила, той щеше да знае кой ще носи вината за отпадането им от Световното първенство и това нямаше да е Кристиано Роналдо.

Вместо това, Сантош наблюдаваше с обичайното си сурово изражение как Португалия изглеждаше по-жизнена и заплашителна страна, без целият им фокус да е насочен към често преобладаващото присъствие на Роналдо. Португалия се движеше плавно в халфовата линия с Бернардо Силва и Бруно Фернандеш, а отпред 21-годишният нападател на Бенфика – Гонсало Рамош, непознат досега на голямата сцена, понесе леко бремето, което може би е чувствал като заместник на Роналдо. Рамош вкара хеттрик в този двубой и направи уникален първи старт за Поругалия на голям форум.

През цялото си време на смакейката Роналдо бе следен от камерите, докато португалският национален герой виждаше първите признаци на края на международната си кариера след края на кариерата му в Манчестър Юнайтед. Той беше затрупан от стотици оператори, след като националните химни свършиха, а Португалия доказа, че е по-добра без него.

Кристиано Роналдо - суперзвездата, която вече никой не иска 1

В края на мача Сантош даде няколко минути на Роналдо на терена. При последния съдийски сигнал Кристиано аплодира публиката, след което се прибра първи в тунела, оставяйки истинските празненства на тези, които го заслужаваха, а именно неговите съотборници, които направиха  най-доброто си представяне на това Световно първенство.

Роналдо все още може да има решаващ принос на този турнир, но надали ще бъде титуляр срещу Мароко. След като му беше показана вратата в Манчестър Юнайтед заради неговата неприязън и открити възгледи за йерархията на клуба, сега той е зачеркнат и в Португалия, където се смяташе за още по-недосегаем.

Някога Роналдо беше бъдещето. Той все повече изглежда като минало, а бъдещето принадлежи на изгряващи звезди като Рамос и Леао.