Кристоф Дюгари сравни играта на Мбапе и Холанд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Мбапе да си вземе едно DVD и да гледа какво прави Холанд

Бившият футболист на френския национален отбор, световен шампион през 1998 г. и европейски такъв през 2000 година – Кристоф Дюгари, сподели мнението си за играта на нападателя на Пари Сен Жермен – Килиан Мбапе и норвежкия нападател на Борусия Дортмунд  – Ерлинг Холанд.

„Мбапе е изключителен талант, но ако играч поеме лидерска роля, той има определени задължения. Какви задължения може да има централен нападател и всеки футболист, който играе в атака? Той трябва да дава всичко на терена, постоянно да се отличава на терена, да предлага нестандартни решения. Какъв е стилът на Мбапе? Винаги бъди красив? Не, футболът работи по различен начин. Санчо и Холанд направиха всичко, за да спечелят, но не и Мбапе.

Какво му липсва Килиан? Това, което направи Холанд за час и половина по време на мача. Само когато Мбапе вземе пример от него, тогава ще спечели Златната топка. Мбапе е добър, но за да бъде най-добрият в света, трябва да си купи DVD и от време на време да обръща по подробно внимание на това какво прави Холанд докато е на терена“, заяви Дюгари пред ParisFans .

Припомняме, че мачът от 1/8 финалите на Шампионската лига между Борусия и Пари Сен Жермен завърши с победа на германския тим с резултат 2: 1.