Кризата в ЦСКА-София продължава! Едва не загуби от Славия вкъщи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Галин Иванов и Лазар Туфекджич отбелязаха попаденията на "Българска армия"

ЦСКА-София затвърди негативната серия в която изпадна, като се спаси от поражение срещу Славия на стадион “Българска армия” и завършиха при резултат 1:1 в среща от четвъртия кръг в efbet Лига.

“Червените” стартираха малко по-активно в началото на двубоя. Жираир Шагоян навлезе отляво в наказателното поле на Славия, след което стреля в близкия ъгъл, но Николай Кръстев отрази в 3-ата минута на срещата. Назон изведе новото попълнение в нападението на домакините Матиас Фаетон зад гърба на отбраната на Славия след само още четири минути. Той стреля от близко разстояние с първото си докосване, но право в тялото на стража на “белите”.

Славия стигна до първа чиста ситуация пред вратата на Бусато в 20-ата минута, когато Ерол Дост комбинира с Галин Иванов на границата на пеналтерията и стреля, но бразилецът внимаваше и отрази удара на капитана на гостите.

Галин Иванов отправи изстрел директно от фаул в края на първата част, но топката попадна право в обятията на Густаво Бусато.

“Армейците” бяха по-активните и през началото на второто полувреме. В 51-ата минута след центриране от ъглов удар Браян Кордоба засече с глава, а топката рикошира в тялото на Ертан Томбак. Футболистите на ЦСКА-София проявиха претенции за 11-метров наказателен, но Радослав Гидженов направи знак, че играта трябва да продължи. Домакините отново поискаха от Радослав Гидженов да посочи бялата точка в 67-ата минута, когато Данило Асприля шутира от наказателното поле, а в опита си да отбие топката топката футболист на Славия игра с ръка, но той вече бе на земята.

Ертан Томбак се откъсна зад гърба на отбраната на ЦСКА-София и излезе очи в очи срещу Бусато. Футболистът на Славия навлезе отдясно в наказателното поле и потърси обратния ъгъл, но не намери очертанията на вратата в 68-ата минута.

Людовик Соарес комбинира на двойно подаване със Сибири Кейта отляво по нападението на Славия, след което центрира остро в наказателното поле, където Иван Турицов бе останал да пази двама футболисти на “белите”. Галин Иванов се оказа най-съобразителен в ситуацията и прати топката във вратата на ЦСКА-София в 76-ата минута, с което откри резултата.

Славия можеше да удвои аванса си в 80-ата минута, когато Сибири Кейта разгърна добре контраатака на Славия, напредвайки през центъра с топката в крака, след което отклони за Емил Стоев, който стреля. Иван Турицов обаче успя да извади топката от голлинията.

Тобиас Хайнц получи топката по дясното крило на нападението на ЦСКА-София в 82-рата минута, след което центрира към точката за изпълнение на дузпа. Там Лазар Туфегджич с летящ плонж прати топката във вратата, не оставайки никакви шансове на Николай Кръстев.