Крумовград препъна и Левски на “Коматево”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
За съжаление на "сините" привърженици вероятно шансовете им за шампионската титла се изпариха на "Коматево"

Крумовград и Левски завършиха при резултат 2:2 на Спортен комплекс „Никола Щерев-Старика“ в последна среща от деветия кръг в efbet Лига. Димитър Тонев изведе домакините напред в резултата в 21-ата минута, Левски обаче успя да отговори само пет минути по-късно, а авторът на попадението за “сините” бе Вендерсон Цунами. Гостите достигнаха до пълния обрат в 32-ата минута, когато Рикардиньо опъна за втори път мрежата на Янко Георгиев. Александър Колев възстанови равенството с гол в 75-ата минута.

Крумовград успя да изненада Левски в 21-ата минута, когато Димитър Тонев се справи с Жереми Петрис във въздуха и стреля от средна дистанция. Топката рикошира в тялото Кристиан Димитров и с помощта на десния страничен стълб влезе във вратата на “сините”.

Левски успя бързо да отговори на Крумовград. В 26-ата минута след центриране от корнер от страна на Дажавад ел Джемили, Роналдо не успя да играе на първа греда с топката, но Цунами зад него прати топката в мрежата и по този начин възстанови паритета.

Левски бързо осъществи пълния обрат в резултата. В 32-ата минута Цунами пусна топка зад гърба на отбраната на Крумовград. Рикардиньо надбяга Матей Шимич и прати топката в близкия десен ъгъл на вратата, не оставяйки никакви шансове на Янко Георгиев да отрази.

Крумовград достигна до равенството в 75-ата минута, когато Джунейт Али напредна по дясното крило и центрира в наказателното поле на Левски. Там Александър Колев овладя на гърди, справи се с Жереми Петрис, обърна се и прати топката за втори път във вратата, пазена от Пламен Андреев.