Крушчич: Скоро ЦСКА ще е готов за титлата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на ЦСКА-София Милош Крушчич не е сред най-известните в родината си, но фактът, че е начело на един от грандовете на Балканите предизвиква интерес. Специалистът, който е родом от Белград, даде интервю за Sport Club – телевизията, в която работеше като анализатор на руския шампионат преди да бъде назначен за помощник на Люпко Петрович в ЦСКА.

Пред бившите си колеги той даде обширно интервщ като говори какви са целите му с “червените”, а освен това сравни нивото на сръбското и българското първенство.

“Лично Гриша Ганчев настоя да поема отбора. Познаваме се отлично от Литекс и за мен е голяма чест да бъде начело на най-успешния български клуб. От идването на г-н Ганчев в ЦСКА през 2015 г. има голямо подобрение в инфраструктурата, особено в тренировъчната база. Има планове за построяване на нов стадион. Пред клуба се очертават добри перспективи като амбициите са големи”, сподели Крушчич.

“В българския футбол доминира отборът на Лудогорец. Те могат да си позволят да привличат футболисти за повече от милион. От друга страна, убеден съм, че съвсем скоро ЦСКА ще е способен да се бори за шампионската титла. Със сигурност ръководството на клуба няма да се задоволи с второто място”, убеден е сърбинът.

На Крушчич му бе зададен въпрос дали големият брой чужденци в българския шампионат е сред причините за сериозната криза в националния отбор, на което отговори утвърдително и направи коментар за трансферните планове на “армейците”.

“Клубът имаше желание да привлече някои талантливи млади българи, но техните отбори им поставиха нереално високи цени. Заради това взехме решение да привлечем чужденци, които вече са завършени футболисти, но въпреки това са по-евтини от играчи, които тепърва трябва да напредват, за да може да се разчита на тях”, обясни Крушчич.

“Според мен като ниво българското и сръбското първенство са сходни. Положително е, че в Сърбия няколко отбора прогресираха и се опитват да се доближат до Цървена звезда и Партизан. Визирам Войводина, Раднички (Ниш), Чукарички… Българската лига обаче е по-оспорвана и интересна. Факт е, че има един отбор, който превъзхожда другите, но качеството на останалите е балансирано. Може би това се дължи на повечето чужденци”, каза още сръбският специалист.

Милош Крушчич добави, че ситуацията в ЦСКА е стабилна. Според него в другите отбори, освен Левски, няма финансови проблеми. Той заяви, че се надява “сините” да се измъкнат от тежкото положение. За финал сръбският специалист каза, че мисли само за следващия мач, тъй като в днешно време е трудно да се правят дългосрочни планове.