Крушчич: Утрешният мач е най-важният за ЦСКА
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Старши-треньорът на ЦСКА Милош Крушчич говори пред медиите преди важния реванш за Купата на България срещу Ботев Пловдив. Двубоят е утре вечр на “Българска Армия”. Сръбският наставникът заяви, че “червените” ще търсят победата през всичките 90 минути, а двубоят е най-важният за ЦСКА.

„Утрешният мач е най-важният. Мислим единствено как да се класираме на финала. Представям се успешно на два фронта – за купата и първенството. Малко по-малко ЦСКА отива там, където заслужава. След тренировката днес ще определим групата за утрешната среща. На реванша не трябва да допускаме попадение – резултатът 0:0 от първия мач е труден. Ще играем интелигентно, но ще се борим за победата, защото само тя дава възможност да се класираме на финал. Ще предложим интелигентна игра през всичките 90 минути”, заяви Крушчич.

Милош Крушчич сподели, че всички футболисти, с изключение на Томи Юрич, са здрави. Припомняме, че преди 2 дни стана ясно, че Юрич е заразен с коронавирус.

„Юрич вече е по-добре като разговарях с него два пъти. Той няма никакви симптоми вече. През първия ден имаше температура и болки в главата. Всички футболисти и треньорски щаб даваме подкрепата си към него, за да излезе от тази ситуация”, каза още треньорът на ЦСКА.

„Играем пред собствена публика срещу Ботев и нашата играта, която демонстрираме в последните двубои ни дава поводи да се надяваме, че ще запишем успех. Знаем нашите качества и това, че сме по-добри. Показахме го и в последния двубой. Факт е, че имаше грешки, но без тях не става. Вървим на прав път. Винаги излизаме за победа. Дали сме фаворити? Както искате ни определете. В утрешия мач няма фаворит. Играе се една среща и равенството не влиза в плановете ни. Може би тях ги устройства, но не и нас”, каза сръбският специалист.

Милош Крушчич коментира силните страни на Ботев, като заяви, че не само Неделев е тяхното оръжие. Според наставника на ЦСКА и Лъчо Балтанов е много ключов футболист за “жълто-черните”.

“Разполагат с много добри футболисти – Тонев, нападателите, защитата. Балтанов е най-ключовият им играч. Играхме преди 2 седмици с тях и ги познавам отлично. Тогава не успяхме да запишем победа. За мен е важно, че моите футболисти са здрави и са на мое разположение“, заяви сърбинът.

„За да променим нещата е нужно да отбележим попадение. В първия мач всичко друго ни се получи с изключение на този аспект – контролирахме срещата, атакувахме и не им позволихме да създадат възможности за гол. Надявам се да прогресираме, тъй като реализирахме 3 гола в последния си мач”, каза Крушчич.

„Срещу Ботев на вратата ще бъде Густаво Бустао. Стефано Белтраме беше болен и имаше съмнения за коронавирус, но е с отрицателен тест, както и всички в клуба. Той имаше контузия и след това се разболя. Вчера тренира с отбора и ще бъде на линия срещу Ботев“”, добави Милош Крушчич.