Кубинец попари мечтата на Мани Пакиао
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Легендарният филипинец не е сигурен дали ще остане на ринга

Мани Пакиао – единственият боксьор с титли в осем категории, се провали в опита си да си върне пояса в полусредна категория на Световната боксова асоциация (WBA), след като загуби по точки от кубинеца Йорденис Угас в Лас Вегас в първия си мач от 2019 година насам.

Това е осма загуба в кариерата на 42-годишния филипинец, като той има 62 победи (39 с нокаут) и две равенства. След края на срещата Пакиао призна, че не знае дали ще продължи да се състезава.

Угас пък вече е с актив от 27 успеха и четири загуби.

Кубинец попари мечтата на Мани Пакиао 1

 

Пакиао беше считан за абсолютен фаворит и се очакваше да си върне титлата, която му беше отнета заради това, че не я беше защитавал дълго време и беше присъдена служебно на Угас.

Двамата боксьори имаха едва седмица и половина за подготовка за мача, тъй като първоначално Пакиао трябваше да срещне шампиона на Международната боксова федерация (IBF) и Световния боксов съвет (WBC) Ерол Спенс, който обаче претърпя операция заради разкъсване на ретина.

Кубинец попари мечтата на Мани Пакиао 2

Кубиенцът, който избяга от Острова на свободата, показа, че се е възползвал по-добре от краткото време за подготовка, използвайки умело правия си удар, с който държеше съперника си на дистанция.

Повечето атаки на Пакиао не донесоха успех, като филипинецът не се движеше така, както го правеше в най-добрите си години. Той вкара само 130 удара от общо 815 опита (16%), докато Угас показа по-голяма ефективност – 151 от 405 (37%).

Двама от съдиите дадоха успех със 116:112 за шампиона, а третият отсъди 115:113.

“Имахме само две седмици подготовка, но слушах треньорите си и успях. Живях в сянката на Мани в продължение на година. Сега решихме на ринга кой е шампионът. Мани е легенда, ако иска реванш, съм готов да го дам”, каза Угас.

“Не знам дали това беше последният ми мач. Трябва да си почина и да взема решение. Загубих, но това е боксът. Беше ми трудно да се настроя на ринга. Краката ми бяха стегнати. Съжалявам, че загубих, но дадох най-доброто”, обяви филипинецът.