Кубрат Пулев: Нека помним историята, буквите са нашата свобода!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Да склоним глава пред великото дело на славянските първоучители, да почетем могъщата сила на просветата и неугасващата магия на словото!"

Най-добрият ни професионален боксьор Кубрат Пулев отправи поздрав към всички българи по случай днешния празник 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Родният боец призова да се помни историята и делото на светите братя Кирил и Методий, а българите да бъдат воини на духа “във време на насилие и битки, на безприципност и погазване на морални и човешки ценности”.

“Във време на насилие и битки, на безприципност и погазване на морални и човешки ценности, светите братя Кирил и Методий, всяка година по същото време показват на целия свят какво означава да бъдеш ВОИН НА ДУХА!

24 май е паметен ден! Да склоним глава пред великото дело на славянските първоучители, да почетем могъщата сила на просветата и неугасващата магия на словото!

През хилядолетната си история България е имала славни години и години на тежки тегоби. Но в световната история славянската писменост е нашият неуспорим исторически белег!
Защото кирилицата е най-дълбокия печат на колективната ни идентичност!

Днес повече от всякога България има нужда от нашата безкористна любов и почит. Нека помним историята и използваме внимателно, с чест и уважение “оръжията”, завещани от светите братя – нашата неповторима азбука и нашият красив български език. Буквите са нашата свобода! “, написа Пулев на страницата си във Facebook.

Във време на насилие и битки, на безприципност и погазване на морални и човешки ценности, светите братя Кирил и Методий,…

Posted by Kubrat Pulev on Sunday, May 23, 2021