google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кобрата пропуснал тренировките в дните преди мача

Кубрат Пулев е бил заразен с коронавирус три седмици преди боя си с Антъни Джошуа, разкри самият той пред bTV.

Кобрата се разминал с усложенения, но въпреки това бил принуден да прекрати всякакви физически активности и тренировки преди двубоя, който се състоя нощес в лондонската зала “Уембли”.

“С COVID-19 и с три седмици без тренировки – толкова. Не се оправдавам, сам съм си виновен. Не желаех никой да разбира. Това е положението. Сега съм добре, всичко е супер”, заяви Пулев.

В тежко състояние заради COVID-19 е и личният му треньор Ули Вегнер, като именно заради заболяването той не пътувал за британската столица. Заразен бил физиотерапевтът на Кобрата, а едва вчера отрицателна проба в Лондон е дал и промоутъра Ивайло Гоцев.

Според bTV в договора за срещата Пулев – Джошуа била заложена клауза, изцяло във вреда на българския боксьор. Тя гласяла, че ако Кобрата се зарази с коронавирус преди мача и не оздравее до датата 12 декември, или се контузи по време на подготовката си, както се случи през 2017-а, то контрактът се прекратява, а двубоят пропада, без право да бъде отложен до пълното възстановяване на претендента.