Кубрат за мача с Джошуа: Няма да се отдръпна, искам да спечеля този двубой
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Претедентът за световната титла на IBF по бокс в тежка категория Кубрат Пулев сподели, че няма да се отдръпне, за да може Антъни Джошуа да се изпраи срещу Тайсън Фюри и предупреди британеца: „Или се биеш, или освобождаваш титлата“.

Българинът е задължителен претедент за титлата на IBF на Джошуа, но планираният им двубой на 20 юни беше отложен. Започнаха да се носят слухоче, че Пулев е принуждаван да се отдръпне, за да може Джошуа да се изправи срещу Тайсън Фюри в битка четирите колана в тежка категория.

„Не мога да разбера защо все още отлагаме вместо да определяме дата и място и да се готвим за сблъсъка?“ каза Пулев.

“Нямам търпение да спечеля този двубой. Виждам как хората се страхуват от мен и се опитват да се изправят срещу някой друг преди мен. Това не трябва да действа на истински световен шампион.”

Пулев трябваше да се изправи срещу британеца Джошуа през 2017 г., но се оттегли заради контузия и също беше в задължителна позиция, когато Джошуа загуби от Анди Руис-младши през юни 2019 г.

Джошуа в момента е шампион в категории IBF, WBA и WBO и демонстрира огромно желание да се изправи срещу шампиона на WBC Тайсън Фюри, който трябва да се изправи срещу Дионтей Уайлдър за трети път, когато боксът се завърне след паузата заради пандемията на коронавриуса.

Изглежда, че двамата британски боксьори в тежка категория ще трябва да изчакат и да спечелят съответните си двубои, като нито Уайлдър, нито Пулев, имат желание да се отдръпнат.

“Направих го веднъж, когато не трябваше да го правя за Джошуа, за да проведе втория си мач срещу Анди Руис. Всичко беше против правилата на IBF, но направих компромиси”, каза Пулев.

“Измина една година и те винаги имат причина да отлагат, а не да се бият срещу мен. Има два варианта. Или се биеш или освобождаваш титлата.”, обяви Кобрата.

Кога и къде може да се проведе битката между Джошуа и Пулев е неизвестно към момента заради пандемията от коронавирус.

Менидъжърт на Пулев – Ивайло Гоцев, каза, че са обсъждани нови места за големия двубой, включително римски амфитеатър в Хърватия.

До момента Кубрат Пулев има само едно поражение в своята кариера, когато се изправи за титлата в тежка категория на IBF през 2014 г. срещу Владимир Кличко в Хамбург, но бе нокаутиран в петия рунд.  Рекордът му към момента е 28 победи в 29 победи (14 от тези победи са с нокаут), докато Антъни Джошуа има 23 победи от 24 срещи на професионалния ринг.