Добави коментар
Шотландецът смята, че Люис Хамилтън е един от най-добрите в историята на Формула 1

Един от най-добрите пилоти във Формула 1 от близкото минало – Дейвид Култард, обля със студен душ почитателите на седекратния световен шампион Михаел Шумахер, обявявайки че „положението е много тежко“.

Напоследък се прокрадваха информации, според които състоянието на германеца, пострадал изключително тежко след падане на ски писта.

„Познавам добре Шумахер,“ коментира шотландецът пред Stats Perform News. „Дълги години се състезавахме заедно. Посещавали сме много партита, на които установихме, че имаме много общи интереси. За него, а и за мен, семейството е всичко.

Култард за Шуми: "Положението е много тежко!" 2

„Възхищавах се на начина, по който със съпругата му Корина отгледаха децата си“, заяви британецът, който има 13 победи за 15 години във Формула 1.

„Запознат съм с настоящото му състояние. Всички се надяваме, че Михаел ще се възстанови. Нещата са такива, каквито са. Трябва на всички да е ясно, че новините не са добри и положението е много тежко.“

Култард не скри възхищението си от класата на Люис Хамилтън. Помолен да направи сравнение между британеца и Шумахер, Култард заяви:

„За мен няма съмнение, че ако Михаел се състезаваше днес с формата от най-добрите си години, щеше да гледа на Хамилтън като на един равностоен конкурент. Шумахер беше невероятен, сега Люис е невероятен.

Култард за Шуми: "Положението е много тежко!" 3

„Самият начин, по който стигна до победата в Истанбул, беше доказателство за това.

„Да стартираш шести в трудните условия и накрая да спечелиш със сериозен аванс, това не е по силите на всеки пилот във Формула 1.

„Нека всички разберат простата истина, че Хамилтън не само един от най-добрите пилоти от своето поколение, той е един от най-добрите в историята на спорта.“

Добави коментар
Гласувай: