Кулушевски спаси Ювентус от голям резил срещу Верона у дома
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Старата госпожа" се издъни срещу Верона на "Алианц Стейдиъм"

Ювентус допусна грешна стъпка в италианската Серия А, след като направи реми 1:1 у дома срещу Верона. Гостите бяха близо до победата след попадение на Андреа Фавили в средата на втората част, но резервата Деян Кулушвески донесе точката на “бианконерите” и ги спаси от голям резил.

Андреа Пирло най-после гласува доверие на Пауло Дибала, който за първи път бе сред титулярите. Аржентинецът действаше на върха на атаката заедно с Алваро Мората, а зад гърба им бе Аарън Рамзи. От първата минута започнаха също Мерих Демирал, Артур и Бернадески, които бяха резерви в последния двубой на тима срещу Динамо Киев от Шампионска лига.

Ювентус започна слабо срещата и не успя да вземе надмощие, като гостите по-често поглеждаха към вратата на “бианконерите”. Коули от състава на Верона прати топката във вратата на съперника в 16-ата минута, но голът не бе зачетен поради засада. В следващите минути гостите бяха по-активният отбор и напраиха пропуски чез Калинич и Алън. Шанс за попадение за Юве пък имаше Данило, но защитникът не бе прецизен.

В 41-вата минута Куадрадо нацели напречната греда с мощен удар. В края на полувремето бе и най-спорният момент в мача до момента, след като Алваро Мората отбеляза попадение, но голът му не бе зачетен след намесата на ВАР. Попадението бе отменено поради изключително тънка засада.

Верона бе по-активният отбор и в началото на втората част. В 56-ата минута Войчех Шчесни се намеси чудесно при удар на Дзакани и изби в корнер. Точно след час игра на “Алианц Стейдиъм” гостите поведоха. Дзакани предостави отлична топка за Фарили, който с премерен удар не остави шансове на Шчесни – 0:1.

В 72-рата минута вратарят на гостите Силвестри спаси шут на Алваро Мората. Четири по-късно Пауло Дибала нацели напречната греда. Юве вдигна оборотите и това даде резултат в следващите секунди, след като в 77-ата минута Деян Кулушевски възстанови равенството с прецизен шут по земя.

В продължението на двубоя стражът на Верона Силвестри направи отлично спасяване, за да запази точката за своя тим.

След това реми, което бе трето за Ювентус през сезона в лигата, тимът събра 9 точки и заема 5-ото място във временното класиране. Отборът на Верона пък е с точка по-малко и заема 8-ата позиция.