Куман набеляза Топ 3 на най-желаните, Меси прекъсна ваканцията си
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Поелият юздите на “Камп Ноу” Роналд Куман възнамерява да направи сериозно обновление на изнемощелия тим на Барселона преди началото на следващия сезон, съобщава медиите в Испания и Нидерландия.

Бившият бранител на каталунците споделил пред ръководството, че за да бъде преобразен тимът на Барса се нуждае от минумум пет нови попълнения.

В същото време обаче Куман осъзнавал, че финансовото състояние на клуба в момента не позволява осъществяването на толкова много крупни покупки и начертал трите си основни транферни цели.

В Испания твърдят, че бившият съотборник на Христо Стоичков в Дрийм Тийма на Йохан Кройф е обявил пред шефовете си, че настоява да има на разположение централния бранител на Манчестър Сити Ерик Гарсия, бижуто в халфовата линия на Аякс Дони ван де Беек и аржентинския нападател на Интер Лаутаро Мартинес.

„Големите клубове отчитат финансови загуби и съм наясно, че ще бъде сложно привличането на 5-6 нови футболисти“, коментира Куман пред нидерландската телевизия Zigoo.

От Барса вече са влезли в контакт с Ман Сити, за да дискутират евентуален трансфер на Гарсия, който е взъпитаник на юношеската академия на каталунците.

На “Камп Ноу” пък са наясно, че пристигане на Ван де Беек ще означава, че някои измежду вице-капитана Серхио Бускетс, Иван Ракитич, Сержи Роберто и Артуро Видал ще си тръгне.

Луис Суарес също е сред основните фаворити за напускане като източници, близки до клуба твърдят, че Куман изобщо не бил сред големите почитатели на уругваеца.

Ето защо нидерландецът натиска управата да форсира покупката на сънародника на Лео Меси Мартинес, който прави фурор в Серия А с екипа на Нерадзурите.

В същото време медиите в Каталуния предадоха, че Меси е прекъснал почивката си, за да се върне в Барселона за среща с Куман.

Нидерландският специалист настоял да се срещне лице в лице с аржентинеца, за да представи по най-добрия начин своите идеи пред него.