Куман грейна след головия празник в Украйна 1
1 0
"Такава Барса искам да виждам," бяха първите думи на нидерландеца

Предводителят на Барселона Роналд Куман не скри задоволството от представянето на своите възпитаници, които разгромиха Динамо Киев с 4:0 и се класираха предсрочно за осминафиналите в Шампионската лига.

Заради сериозните кадрови проблеми специалистът заложи на доста променен състав, но пък доминацията на каталунците беше смазваща.

“Такава Барселона искам да виждам!” заяви Куман след триумфа в украинската столица. “Момчетата доминираха през по-голяма част от мача и съм горд от представянето им. Може би ни липсваше ефективност през първото полувреме, но като цяло съм доволен.”

Нидерландският наставник коментира и ситуацията с френския нападател Антоан Гризман. Той остана на скамейката, а в последните дни една от най-дискутираните теми е свързано с изказването на чичо му Ерик Олатс, който преди време беше и негов агент.

Екс-импресариото на Гризман говори пред медиите за разрив между Антоан и Лео Меси, но французинът категорично отхвърли подобна версия.

“Гризман остана на пейката заради лек проблем,” заяви Куман. “Искахме да бъдем внимателни с него. Важно бе да дам почивка на някои играчи и да дам шанс на други да поиграят, защото те тренират здраво всеки ден, а не играят много. Оскар Мингеса показа, че можем да разчитаме на него.”