Куман: Меси дава най-доброто от себе си, Коутиньо е страхотен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на Барселона Роналд Куман заяви, че Лионел Меси е бил идеалният капитан и пример за останалите в тима заради неговото държание след края на трансферната сага през лятото. Аржентинецът изигра супер мач при убедителния успех на Барса над Селта с 3:0 в четвъртък. Така Меси сложи край на всякакви спекулации, че няма да бъде отдаден на “каталунците”, след като клубът отказа да го продаде.

„Още от първия ден Лео тренира и играе добре, като дава максимума от себе си за клуба, отбора и съотборниците си – не мога да се оплача от него. Преди броени дни той се доказа за пореден път в мача срешу Селта, показа тежестта на капитанската лента, помогна на отбора с изнасянето на топката, защото е изключително важно да държиш топката, когато си в намален състав. За мен Меси е най-добрият футболист в света – мислех си го преди, сега го мисля още повече, след като започнах да работя с него. Той е напълно отдаден, пример за всички това какво трябва да представлява един капитан“, започна нидерландецът на пресконференцията си преди мача със Севиля.

Куман засипа с похвали халфа Филипе Коутиньо, който изглежда в добра форма след завръщането от престоя си под наем в германския шампион Байерн Мюнхен. Бразилецът имаше трудности в Барселона след идването си в Каталуния в началото на 2018 година, но през този сезон може да покаже на какво е способен.

„Коутиньо е страхотен футболист, той научи много в Англия и в Байерн, и моята работа като наставник е да извлека най-доброто от него и да намеря най-добрата за него позиция на терена. Един треньор винаги е способен да помогне, но всичко започва с качеството на футболиста, а Коутиньо е много добър играч“.

В заключение Роналд Куман сподели, че Барселона има желание да се подсили с централен нападател и централен защитник преди края на трансферния прозорец. Нидерландецът потвърди за интереса към бранителя на Манчестър Сити Ерик Гарсия.

„Бихме искали да привлечем този играч, имаме четири централни защитници и ни липсват опции там. Знаем, че е трудно финансово, но се надявам да успеем“, завърши Куман.