Куман поискал Дони Ван де Беек в Барса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Смятаният за сигурен нов наставник на Барселона Роналд Куман е назовал пред босовете на клуба халфа на Аякс Дони ван де Беек като своя приоритетна трансферна цел, твърдят медии в Испания и Холандия.

Бившият бранител на каталунците, който в момента води националния тим на Нидерландия е сред най-големите почитатели на играта на 23-годишното бижу на амстердамския колос.

Именно под ръководството на Куман Ван де Беек започна да играе редовно във формацията на Лалетата и вече записа 10 мача.

През миналия сезон Дони реализира 10 гола и се отчете с 11 асистенции преди холандското първенство да бъде прекратено през март.

Звездата на халфа изгря през сезон 2018/19, когато Аякс беше буквално на секунди от финал в Шампионската лига.

Ван де Беек, който от дете е привърженик на Аякс, беше считан за сигурно ново попълнение на големия конкурент на Барса в Ла Лига – Реал Мадрид.

На “Сантяго Бернаеу” обаче на този етап замразиха по-големите трансфери, тъй като глобалната пандемия и последвалите крупни загуби на някои от партньорите на Краслкия клуб наложиха затягане на коланите.

Предполага се, че Ван де Бек ще струва около 50 милиона евро. От “Камп Ноу” пък се надяват на приходи от изходящи трансфери, с които да финансират покупката.