Куман: Ще ни е необходимо много, за да направим дубъл
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"От значение е президентът да отчита работата, която вършим. Той вече ми каза след гостуването в Париж, че разполагам с пълното доверие на новото ръководство"

Треньорът на Барселона Роналд Куман говори преди медиите преди неделната визита на Реал Сосиедад. Нидерландският специалист призна, че очаква труден мач срещу петия в класирането на Ла Лига.  “Това ще бъде третият ни мач срещу Реал Сосиедад. Това е силен отбор, който е сред най-добрите през този сезон. Винаги иска да изгражда своите атаки и да пресира. Ще ни бъде трудно. Не знам дали този двубой ще бъде най-решаващият, но сме на дистанция от лидера в класирането и всяка загуба може да ни струва скъпо. Това е труден терен, а отборът играе добре и разполага с голям треньор. Срещата ще бъде интересна. Ще се наложи да играем на ниво.”

Куман разкри, че получил пълна подкрепа от новия президент на каталунците Жоан Лапорта. „Дали съм доволен от идването на Жоан Лапорта? Беше важно да си имаме президент. Да има някой, който да бъде лице на клуба, придава спокойствие, но това с нищо не променя нашата работа. От значение е президентът да отчита работата, която вършим. Той вече ми каза след гостуването в Париж, че разполагам с пълното доверие на новото ръководство. Това е много важно, но единственото, което ми е ясно, е, че трябва да продължим да работим на максимум. Преди време бяхме зле, а сега сме добре. Това може да се промени много само за няколко дни, така че трябва да продължим по същия път. Дано да сме добре още дълго време. Сега предстои пауза и затова с Лапорта ще се видим, за да си поговорим за всичко наложително в отбора. Това ще бъде един хубав момент, защото той ще даде спокойствие.“

„Работата на Карлос Тускетс? С него си говорех за доста неща. Трябваше да разбера ситуацията в клуба заради заплатите. Бях готов да помогна във всяко едно отношение. Благодаря за неговите думи. Не работя, за да остана тук дълго време, а за да печелим мачове и да правим феновете щастливи. Дали ще се пробваме за дубъл? Не ми харесва да говоря за дубъл. Това се променя много бързо. Не е изминало много време откакто бяхме зле. Трябва да гледаме мач за мач. Засега изоставаме с четири точки в първенството, а програмата е много трудна. Предстои ни и финал срещу един доста труден противник. Ще ни е необходимо много, за да спечелим трофеите.“

„Дали сме достигнали върха на възможностите си? Винаги има какво да подобрим. В последните ни мачове се движим в добра посока, но това беше задължително заради дистанцията, която ни делеше от лидера. Ерлинг Холанд? От уважение няма да говоря за играч, който не е част от нашия отбор. Много ще се говори за чужди футболисти, но аз трябва да се концентрирам върху мачовете и играчите, с които разполагам. Това, че Френки де Йонг и Лионел Меси “висят” с жълтите картони? Да, знаем, че и двамата са на един картон от санкция, но такава е ситуацията. Няма да оставя резерва никого от тях. Дано да не получат картон. Ако това стане, в следващия мач просто ще играе друг”, каза още треньорът на Барселона.