Куман:”Меси е Барса и Барса е Меси, ако иска ще продадем Суарес”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Новият предводител на Барселона Роналд Куман направи опит да разсее нароилите се спекулации за евентуалното напускане на Лео Меси, заявявайки че аржентинецът е длъжен да завърши кариерата си на “Камп Ноу”.

Вече няколко издания на Пиринеите публикуваха информации, според които звездата на каталунците е обявил пред треньора за намерението си да се раздели с клуба още това лято.

Куман обаче е уверен, че ще накара Меси отново да се чувства щастлив и важен за клуба.

“Логично е Лео Меси да е разстроен,” заяви бившият бранител на Барса, който замени Кике Сетиен на треньорския пост, подписвайки контракт до 2022 година, пред телевизия NOS.

“Аз също щях да се разстроя, ако бях загубил от Байерн с 2:8. Не е правилно да се усмихваш по улиците след такъв развой на събитията. Меси е роден победител и ако нищо не печели, това го дразни.”

В думите на Куман все пак се усети нюанс, от който става ясно, че той все още не е успял да убеди напълно Меси, че си струва да остане.

“Предстои ми да намеря правилния начин да накарам Меси да бъде отново този, който ние харесваме, и да извлечем най-доброто от качествата му,” допълни Куман.

“Важно е да го убедим, че е щастлив в Барселона и да се чувства важен. Той е капитан на Барселона и е длъжен да завърши кариерата си тук. Вече доста години Меси е Барселона и Барселона е Меси!”

В края на изказването си бившият селекционер на Нидерландия се пошегува и със съдбата на Луис Суарес, но всъщност мнозина го заподозряха в безболезнен начин на назоваване на реално съществуващо напрежение между уругваеца и Меси.

“Ако това ще го направи щастлив, наистина ще продадем Суарес”, каза с усмивка на уста Куман.