Купата е червена! ЦСКА пребори драматично Арда на “Васил Левски”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бисмарк Чарлс вкара златния гол за "армейците" и донесе 21-ия трофей от турнира за "червените"

ЦСКА е носителят на Купата на България за сезон 2020/21. Във финала на Националния стадион “Васил Левски” “армейците” успяха да надиграят Арда с минималното 1:0 в предпазлив сблъсък, в който кърджалии мигнаха първи.

Големият герой във финала беше Бисмарк Чарлс, който се появи от пейката и донесе трофея на “армейците”.

Първата опасност в мача дойде след две минути игра, когато Спас Делев проби отляво и напредна към наказателното на ЦСКА, но беше спрян от Турицов. В четвъртата минута пък Иван Караджов направи първото страхотно спасяване в срещата. Синклер центрира остро по земя в наказателното поле, Кайседо не стигна до топката, но тя се озова във Варела, който веднага стреля, но Караджов спаси отлично!

В 10-та минута Иван Тилев прати центриране в наказателното поле на ЦСКА, а Тонислав Йорданов засече, покрай целта, но беше вдигнат и флаг за засада. След 25 минути игра Емил Мартинов финтира Юрген Матей и влезе към границата на наказателното поле, откъдето стреля силно, но последва страхотно спасяване с една ръка на Густаво Бусато.

Осем минути преди почивката Спас Делев центрира много опасно отляво в наказателното поле на “червените”, а топката отиде вдясно към Коконов, който веднага върна към Тонислав Йорданов, но Юрген Матей се хвърли пред топката, за да изчисти в корнер.
Купата е червена! ЦСКА пребори драматично Арда на "Васил Левски" 1
След почивката “червените” започнаха агресивно и в 48-ата Жорди Кайседо имаше добър шанс да вкара гол. Еквадорецът получи подаване отдясно на Амос Юга и остана на сантиметри да засече във вратата.

В 58-ата минута Густаво Бусато изчисти много слабо топката от наказателното си поле и тя стигна до Тилев, който беше много близо да се откъсне сам срещу стража на ЦСКА, но Матай сложи тялото си пред него и си изкара тактически жълт картон, след което си изля гнева върху своя вратар. Зад топката на около 20 метра застана Спас Делев, който отправи силен удар, но над целта.
Купата е червена! ЦСКА пребори драматично Арда на "Васил Левски" 2
В 65-ата минута Тибо Вион също сбърка фрапантно и Иван Тилев изведе с пас Емил Мартинов, но Бусато излезе бързо да скъси ъгъла и спаси изстрела на футболиста в синьо.

Така се стигна до 85-та минута, когато Амос Юга прати ювелирен пас по въздух към влезлия като резерва Бисмарк Чарлс, той овладя на гърди и сам срещу Караджов прати топката в горния десен ъгъл, за да вдигне във въздуха всички фенове в червено!
Купата е червена! ЦСКА пребори драматично Арда на "Васил Левски" 3
Така ЦСКА триумфира с 21-та си Купа на България, като последният им успех беше през сезон 2010/11. Арда пък не успя да вдигне трофея в дебютното си участие във финалната среща за Купата на страната.