Кузманов се класира на 1/4-финалите на Чалънджъра в Задар
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българинът победи Зденек Колар с 2:0 сета във втория кръг на турнира

Втората ракета на България – Димитър Кузманов, достигна до четвъртфиналната фаза на Чалънджър турнира в Задар, Хърватия. Днес българинът победи с 6-4, 6-3 чеха Зденек Колар (№246) в двубой от втория кръг на турнриа. По този начин Мико постигна втори успех над по-високоранкиран тенисист, след като в първи кръг надигра Джан Марко Морони.

Кумзанов затвърди добрата си форма в последните седмици с нов силен мач, в който реализира 5 от 11-те си възможности за пробив срещу 3/7 за неговия съперник.

Началото на мача бе доро за Кузманов и той проби за 2-0, а в края на сета имаше серия от четири поредни пробива. При 5-4, Мико направи решителе пробив и спечели първата част. Във втория сет българинът бе с класа над своя опонент и направи два пробива – в четвъртия и шестия гейм, като така при 5-1 сервираше за мача. Мико не успя да реализира два мачбола и опонентът му върна единия от двата пробива. След това Кузманов вдигна нивото и стигна до един мачбол при подаването на Зденек Колр, но не успя да се възползва. Все пак при втория си опит да сервира за мача Кузманов не допусна изненада и затвори двубоя с 6:3 в сет номер 2.

Така Кузманов се класира за трети път на четвъртфинал на Чалънджър турнир през сезон 2021 след двата в Почефструм. В опит за първи път да достигне и до полуфиналите той ще се изпраи срещву словенеца Блаж Кавчич (245-ти в света).