google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Червените дяволи се виждаха победители след първото попадение за тима на тийнейджъра Амад Диало

С гол на датския бранител Симон Кяер във втората минута на добавеното време Милан изтръгна скъпоценно равенство – 1:1, при гостуването на Манчестър Юнайтед в първия осминафинален сблъсък от Лига Европа.

Червените дяволи предвкусваха сладката победа на “Олд Трафорд”, след като се сдобиха с аванс след дебютното попадение с екипа на Юнайтед на тийнейджъра Амад Диало, но в крайна сметка не удържаха на силния натиск на Росонерите в края на двубоя.

Срещата започна с два отменени гола за Милан – попадение на Рафаел Леао не бе зачетено заради засада, а не след дълго и Франк Кесие прати топката в мрежата зад Дийн Хендерсън със зрелищен удар, но след намесата на ситемата ВАР се оказа, че е играл с ръка.

На почивката в игра за домакините си появи пристигналият от италианския Аталанта през януари Диало, който само пет минути по-късно наруши нулевия паритет след прецизна асистенция на Бруно Фернандеш.

А когато Юнайтед се виждаше победител, Кяер се оказа в точния момент на точното място след центриране от ъглов удар на Раде Крунич и с майсторски удар с глава изравни за първото равенство в историята на дуелите меду двата европейски гранда.