Лъчо Танев:”Наско Сираков си слага топките на масата”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Футболният агент Лъчо Танев, който от дълги години живее и работи в Барселона, направи трезв анализ на случащото се в Левски.

Според бившия национал Наско Сираков се заема с ангажимента на живота си – най-после да осигури на Сините основа, която да им позволи да се развиват като нормален клуб.

“Темата е деликатна, но аз не се притеснявам да я коментирам,” заяви Танев. “Когато дълги години не си поставял нещата на реална основа, много трудно ще се случи за няколко месеца.

“Нереално е да имаш собственици и спонсори, които по някаква причина да дават по 20 милиона, а клубът да изработва много по-малко. Когато това приключи е много тежко.

“Наско Сираков поема ангажимента и амбицията на живота си. Със сигурност си слага топките на масата. Грубо казано. Той винаги е бил личност във всеки един аспект. Дори в негативен.

“Ако Левски има една основа от 4-5 милиона лева от различни спонсорства. Говоря за генерални и второстепенни, плюс телевизионните права, плюс фенската маса – билети и сезонни карти.

“Ако направят и някой трансфер, постепенно произвеждайки собствени футболисти, ще се държи едно добро ниво. Ако се ръководи правилно клуб като Левски и ЦСКА, с това което изброих след 4-5 години може да има една стабилна основа.

“Такъв клуб може да стане сериозен интерес за фондове и европейски клубове. Да го имат като един филиал, защото в България все още и данъчната система е много по-добра в сравнение с европейските държави.

“Играчи, които са на високо ниво могат да получават български паспорти, което може да помогне при бъдещ трансфер. Първите две години са много трудни.”

Плевенчанинът, който у нас игра за родния си клуб, ЦСКА и Локомотив (София), сподели, че според него Левски може да започне да функционира нормално до 4-5 години.

“Ако Левски се стабилизира и успее да има нормални приходи, които да отговарят на действителността в страната,” заяви той. “Ако работят правилно в детско-юношеския футбол това ще се види до 4-5 години.

“Нищо чудно да има и последващо развитие, както е в много други държави и изведнъж в Левски да се случват и много хубави неща. Същото важи и за ЦСКА, но там нещата са по-стабилни благодарение на Гриша Ганчев и другия собственик.”