Лацио отне победата на Ювентус с гол в последната секунда
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Инфарктен завършек на мача на "Стадио Олимпико"

Ювентус направи реми 1:1 срещу Лацио като гост в мач от 7-ия кръг на италианското първенство Серия А. Единственият гол в мача за торинци отбеляза звездата на “старата госпожа” Кристиано Роналдо през първото полувреме. Точен за римските “орли” пък бе Фелипе Кайседо дълбоко в добавеното време.

“Бианконерите” започнаха двубоя на “Стадио Олимпико” по-силно и отправиха няколко удара към вратата на “орлите”. Силната игра на Юве в началото на мача даде резултат и в 15-ата минута “старата госпожа” откри резултата. Хуан Куадрадо се отличи с чудесен пас към Кристиано Роналдо, който прати топката в мрежата на доакините. За Роналдо това бе трети гол в последните три мача, а в петия си двубой срещу Лацио с екипа на Ювентус отбеляза и пето попадение.

Лацио опита да отговори на съперника и заигра по-агресивно. Домакините имаха шанс за изравняване на резултата малко след гола на Роналдо. Халфът Милинкович-Савич комбинира с Мурики, който не успя да достигне до топката пред опразнената врата. В 30-та минута Кореа от домакините пробва да затрудни Шчесни, но стражът на гостите спаси.

В 37-ата минута на срещата Кристиано можеше да отбележи втори гол. Гостите направиха контраатака, в която Бентанкур комбинира с португалеца, чийто удар профуча покрай дясната греда на Пепе Рейна. Малко преди края на първото полувреме стражът на домакините извади късмет, тъй като силният удар на Кристиано се удари в гредата. Малко след това Рейна спаси шут от фаул на Роналдо, като по този начин остави своя тим в срещата.

През второто полувреме ситуациите за гол не бяха толкова много. Отборът на Ювентус беше отстъпил инициативата на своя съперник. Лацио имаше над 60% владеене на топката, но трудно създаваше положения пред вратата на гостите.

В 81-вата минута Адам Марушич имаше чудесен шанс да изравни резултата, но Войчех Шчесни бе на висота. В добавеното време Лацио организира последната си атака и с попадение на Фелипе Кайседо стигна до точката – 1:1.

След това реми шампионите на Италия вече имат 13 точки в актива си и са на три зад лидера Милан, който е с мач по-малко. Тимът на Лацио пък е на 9-ото място с актив от 11 точки.