Лайпциг се изправя в Шампионска лига срещу наранения Ливърпул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мърсисайдци са в тежка серия от три поредни поражения, "биковете" записаха четири последователни победи в Германия

РБ Лайпциг ще е домакин днес от 22:00 часа на Ливърпул в първи осминафинален сблъсък между двата тима в Шампионска лига. Вместо обаче срещата да се проведе на „Ред Бул Арена“, отборите ще премерят сили на „Пушкаш Арена“ в Будапеща. Причината за промяната в домакинството на Лайпциг е ограничението, което германските здравни власти налагат за влизащи от Великобритания заради новия щам на COVID-19.

Германският дуел между Юлиан Наглесман и Юрген Клоп вече има един епизод – през 2017-а Хофенхайм, тогава воден от Нагелсман, губи с 1:2 и 2:4 в плейофите на Шампионска лига.

Сега задачата на Клоп изглежда по-трудна, тъй като отборът е постоянно разкъсван от контузии от началото на сезона, което е и причината мърсисайдци да изостават на 13 точки от лидера в Премиър лийг Манчестър Сити. Освен това след вчерашните победи на Уест Хем и Челси, Ливърпул се срина до 6-ото място таблицата.

„Биковете“ пък са втори в Бундеслигата, на пет точки от Байерн, който можеше да отвори по-голяма разлика пред своя преследвач, но вчера направи грешна стъпка у дома срещу опашкаря Арминия Билефелд.

Нагелсман няма да може да разчита на Форсберг, Лаймер, Собослай, а Хенрикс е под въпрос.

Контузени в тима на мърсисайдци са Милнър, Матип, Кейта, Жота, Гомес и Ван Дайк, а под въпрос за двубоя остават Фабиньо, Ориги, Дейвис и Келъхър.

Германският тим е в серия от четири последователни победи във всички турнири, докато отборът на Юрген Клоп претърпя три поредни поражения във Висшата лига. Прогнозата на букеймкъра bwin е, че мърсисайдци ще имат малко предимство за успех днес, като коефициент на гостите е 2.30 срещу 3.00 за РБ Лайпциг. Равенството е със ставка 3.50.