Челси влетя в Топ 4, Тимо Вернер прекъсна головата суша
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Отборът на Томас Тухел спечели с 2:0 у дома срещу Нюкасъл

Челси вече е на четвъртото място в подреждането на Премиър лийг след победа с 2:0 над гостуващия Нюкасъл. Оливие Жиру и Тимо Вернер донесоха четвърта поредна победа в шампионата, общо пета във всички надпревари, за лондонския тим. Челси събра 42 точки, колкото има и Уест Хем, но отборът на Томас Тухел е с по-добра голова разлика. Нюкасъл остава 17-и с 25 точки. В следващия кръг „сините“ имат гостуване на Саутхемптън, а Нюкасъл има поредно тежко гостуване, този път на Манчестър Юнайтед.

Челси започна много офанзивно двубоя, а в 3-ата минута Маркос Алонсо отправи и първия точен удар, но без да затрудни вратаря на гостите.

В 15-ата минута Тами Ейбрахам излизаше сам Дарлоу, но Ласелс успя с шпагат да избие. Ейбрахам падна на земята, но след проверка с ВАР съдията прецени, че ситуацията е чиста. Нападателят на „сините“ обаче получи контузия и в 20-ата беше заменен, като на негово място влезе Оливие Жиру.

Именно французинът даде преднина на домакините в 31-ата минута. Вернер проби добре отляво, след което опита центриране, топката бе избита, но попадна в Жиру, който нямаше проблеми да прати в опразнената врата.

Последното попадение на Вернер във Висшата лига бе от 7 ноември 2020-а, когато Челси се наложи с 4:1 над Шефилд Юнайтед, а германецът отбеляза последния гол. Днес Вернер прекъсна головата суша, като успя да увеличи преднината на „сините“ в 39-ата минута. При центриране от корнер Жиру опита да нанесе удар с глава, Кларк обаче отклони, кълбото се отби в тялото на Ласелс, а Вернер от трудна позиция успя да прати към вратата. Дарлоу игра с топката, но едва след като тя беше минала с целия си обем голлинията.

След почивката „свраките“ заиграха малко по-офанзивно, а най-чистото положение пред гостите се откри в 74-ата минута, когато Уилок отправи коварен удар с глава, но Кепа успя да реагира навреме и с една ръка отклони в корнер.

Пет по-късно резервата Канте комбинира с Рийс Джеймс, полседва мощен удар, но вратарят Дарлоу изби с крак.

Челси задържа аванса си и се поздрави с нови три точки в шампионата.