google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Мениджърът на Челси Франк Лампард разкри, че новият вратар на “сините” Едуард Менди не е готов да дебютира в сблъсъка с Уест Бромич Албиън от Висшата лига в събота.

Менди се присъедини към Челси от френския клуб Рен с петгодишен договор тази седмица, засилвайки конкуренцията на вратата на лондончани след слабата форма на Кепа Арисабалага. Кепа е най-скъпият вратар в света, но рядко оправдава цената си от 72 милиона британски лири откакто пристигна на “Стамфорд Бридж” от Атлетик Билбао през 2018 година.

Скъпите грешки на испанеца вероятно ще му костват титулярното място съвсем скоро и националът на Сенегал Менди ще бъде избор номер 1 на Лампард за вратарския пост. Но мениджърът на “сините” смята, че иска твърде много, за да даде на Менди да вкуси от английския футбол след тежка седмица, в която той почти не е тренирал. Това оставя вратата отворена за Кепа, който носи вина за головете в първите два мача на Челси във Висшата лига срещу Брайтън и Ливърпул.

Лампард, който може да избере и аржентинския ветеран Уили Кабайеро срещу Уест Бром, каза в петък пред репортери:

“Менди няма да започне утре. Той имаше дълга седмица, в която не е тренирал. Той долетя вчера, просто се чувства прекалено изморен и няма как да го накарам да започне срещата.

Трансферът на Менди на стойност 22 милиона паунда може да означава края на Кепа като номер едно на вратата на Челси. Лампард тепърва ще проведе лична среща с 25-годишния страж за бъдещето му, както и с Кабайеро.

“Постоянно комуникирам и с двамата. Вратарите имат собствен малък съюз на тренировъчния терен заради начина, по който работят заедно”, коментира Лампард.

След като похарчи около 220 милиона британски лири за обновяването на състава си, тимът от “Стамфорд Бридж” може скоро да се раздели с някои играчи. Според информациите на Острова, Жоржиньо е трансферна цел на Арсенал, докато Антонио Рюдигер е свързван с Пари Сен Жермен. Лампард обаче заяви, че понастоящем не се планират изходящи трансфери.