Ланс срази Монако в битката за топ 3 във Франция
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Домакините се наложиха с 3:0

Ланс победи Монако с класическото 3:0 и се изкачи на втората позиция в класирането. Тимът е с две точки пред третия Марсилия, но и има мач повече.

Ланс успя да излезе напред в резултата едва в 9-ата минута. Тогава Луис Опенда отне топката от на крайният бранител на Монако – Вандерсон и отбеляза.

Само 7 минути по-късно Опенда отбеляза второто си попадение в мача. Ланс организира чудесна атака по левия фланг, която завърши с пас на Дейвиер Мачадо към Опенда, който отново не пропусна да се разпише.

В началото на втората част Ланс отбеляза третото си попадение в срещата чрез Томасон, но то бе отменено заради засада. Само 7 минути след тази ситуация обаче Томасон все пак успя да се разпише след асистенция на Опенда.

След загубата Монако се отдалечи на 5 точки от местата осигуряващи директно участие в Шампионска лига едва 6 кръга преди края на шампионата. Съдбата на “червено-белите” вече не е само в техни ръце, но и в тези на Марсилия и Ланс, които трябва да направят няколко грешки, за да може Монако да се класира за “турнира на богатите”.