Лапорта се цели в завръщане на “Камп Ноу”… с Холанд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Норвежецът е сред най-актуалните имена на трансферния пазар

Бившият президент на Барселона Жоан Лапорта е решен да си върне поста на “Камп Ноу”, като основният коз в неговата кампания ще бъде привличането на горещата звезда на европейския футбол Ерлинг Холанд, твърди El Chiringuito.

58-годишният Лапорта, един от най-известните адвокати и политици в Каталуния, оглавяваше Барса между 2003 и 2010 година.

До този момент головата сензация на Борусия Дортмунд Холанд беше свързван най-вече с транфер в Манчестър Юнатед и Реал Мадрид, но Лапорта бил категоричен, че при успех на изборите в края на януари, норвежецът ще акостира на “Камп Ноу”

Един от най-успешните президенти в историята на Барса разчитал много на добрите си отношения с агента на тарана – Мино Райола.

Според договора на Холанд, той може да напусне Дортмунд през лятото на 2022 година срещу 75 милиона евро.

В същото време стана ясно, че централният бранител на Барса Жерар Пике призна, че един ден иска да стане президент на клуба.

“На предстоящите избори не мога да се кандидатирам, тъй като все още съм футболист,” каза той пред Marca. “Никой не знае какво ще се случи в бъдеще. Аз съм свързан с Барселона, голям запалянко на този клуб.

“Искам да имам възможността от все сърце да му помагам с всичко, което мога. Мисля, че съм подготвен за това да стана президент на Барселона в бъдеще. Някой ден ще реша този въпрос, това е моя мечта, но не знам дали ще успея да я осъществя.

Пике получи тежка контузия в дясното коляно в мач срещу Атлетико Мадрид и ще отсъства от терена няколко месеца.