Лапорта води Артета в Барса ако спечели изборите на 7 март
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Фаворитът за президентския пост вече договорил и Ектор Балерин

Мениджърът на Арсенал Микел Артета може да оглави Барселона ако Жоан Лапорта победи в президентските избори на “Камп Ноу” в неделя, съобщава RAC1.

38-годишният испанец, който е юноша на каталунците, е начело на Артилеристите вече повече от година, но немалко анализатори все още са скептични дали той е в състояние да превърне отново тима от северен Лондон в потенциален кандидат за титлата.

Преди да оглави Арсенал Артета беше асистент на Пеп Гуардиола в Манчестър Сити.

До този момент Лапорта, който е смятан за фаворит за президентския пост, в нито един момент не изрази подкрепа за наставника на Барса Роналд Куман.

Контрактът на нидерландеца е до края на сезона с опция за удължаване, което дава свобода на бъдещия нов началник с лекота да се раздели с него, ако прецени.

В същото време Mirror съобщава, че Лапорта вече се е договорил с представители на Ектор Белерин за връщането на десния бранител на Арсенал в клуба, чийто юноша е.

25-годишният бранител акостира на “Камп Ноу” още на16-годишна възраст и оттогава записа над 200 мача за лондончани. Контрактът на Белерин изтича през 2023 година, но той бил съгласен да се върне в Барса.

Тони Фрейша и Виктор Фонт са останалите двама кандидати за президент на каталунците.