Лечков: “Когото и да сложим, при такава нагласа на играчите…”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият халф атакува водещите играчи в националния отбор

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков заяви, че основните проблеми в представянето на националния отбор идват от отношението на самите футболисти, особено на водещите фигури.

“Никого не караме насила да идва в националния отбор,” заяви сливналията пред bTV. “От години говоря, че водещите фигури трябва да бъдат най-активни по време на мач. Това липсваше и в двата двубоя.

“Лигата на нациите е точно с тази цел – да се подновяват и подмладяват отборите. Има млади момчета, които чакат своя шанс, и може би това е правилният път – с поглед към бъдещето.”

Лчеков смята, че треньорските смени не са основният фактор за посредствените резултати.

“Който и да сложим, при такава нагласа на самите футболисти…,” убеден е бившият халф на Хамбургер и Олимпик Марсилия. “Този проблем не е от днес, говоря за него от 10-12 години. Когато поканим даден треньор на разговор, той сам си преценява дали да поеме този горещ картоф.

“Оптимизмът е в младите. Няма да го решим за минута-две, но трябва да се работи с младите. Бъдещето е пред тях. Това е надеждата, друго не ни остава…”

До края на седмицата българският национален отбор ще изиграе още два мача в Лигата на нациите – с Гибралтар и Грузия на чужд терен. В тях тимът ще бъде предвождан от Георги Иванов.