Наглост без край: Запознат ли е Лечков със спортния живот в България?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Вицепрезидентът на БФС заяви, че България няма успехи в спортове, от които е спечелила златни медали и куп призови места само през 2023 г.

Българският футбол затъва с всяка изминала година. И докато клубните отбори държат едно прилично ниво за Балканите със селекция от чужденци, то българският национален отбор копае дъното, а ръководителите на футболния съюз продължават да вярват, че тяхната политика ще ни доведе до успехи.

Днес, 18 октомври, вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков говори пред Дарик радио и няма да обръщам внимание на цялото му изказване, а на едни определени думи – “Борбата, волейбола, художествената гимнастика, също нямат успехи. Виждате кои хора ги водят. Едно и също”.

Вече е ясно, че наглостта на хората в БФС е безпардонна, но тези думи на г-н Лечков, славен футболист в миналото, минават всякакви граници.

През 2023 г. в борбата България спечели 11 медала от Европейското, 3 от Световното. В гимнастиката България завоюва през тази година 13 медала от европейското, 4 от световното. Във волейбола България се класира на 3-то място до 21 г. в света, като завърши на 5-то място до 19 г. в света и 2-ро място до 17 г. в Европа.

Да излизаш с думите, че в спортове, в които имаме златен медал от Олимпиада, медали от европейски и световни първенства, както и спечелени медали от Световни купи в художествената гимнастика, говори единствено за огромна наглост, а освен това и за потресаваща неграмотност за случващото се в спортния свят в България.

Как ще се почувстват младите ни състезатели по волейбол, прославили България през годината от думите на Йордан Лечков, мислещ се за велик ръководител на футбола в България? Как ще се почувстват девойките от националния отбор по художествена гимнастика, които спечелиха два златни медала на Световното първенство в Румъния?

Как ще се почувства Юлияна Янева, която спечели златен медал ан Европейското по борба в Загреб тази година, както и нейната колежа Мими Христова, която триумфира на същия турнир с европейската титла?

Време е ръковдителите на тези спортове в България, както и състезателите, да реагират на думите на един наглец, в какъвто се превърна в днешно време Йордан Лечков!