Легенда на Челси вече не работи в клуба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Клод Макелеле напуска "Стамфорд Бридж"

Легендарният полузащитник на Челси Клод Макелеле обяви, че напуска тима от “Стамфорд Бридж”. От 2019 г. французинът работи при “сините” като технически наставник на талантите от академията, а също така следи прогреса на играчи под наем. Определено феновете на Челси винаги ще помнят Макелеле с добро и всеотдайната му работа.

„След 4 ползотворни години, Челси и аз решихме взаимно, че е настъпил моментът да потърся ново предизвикателство. Искам да благодаря на феновете за тяхната любов. Синьото винаги ще бъде цветът на сърцето ми“, написа Макелеле в своя профил в социална медия.

Като футболист Макелеле игра за Челси от 2003 до 2008 година. С Челси той печели 2 пъти Висшата лига, ФА Къп през 2007 г. и други трофеи. Общо той е изиграл 217 мача за лондонския отбор. Макелеле е защитавал емблемите също на ПСЖ, Реал М, Селта, Олимпик Марсилия, Нант и Брест.

През 2011 г. Клод Макелеле слага край на футболната си кариера и започва треньорска дейност. Французинът бе помощник на Карло Анчелоти в ПСЖ преди десетилетие, а също така е бил начело на отборите на Бастия и Ойпен.