Легенда на Ман Юнайтед застава начело на Салфорд Сити
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Легедната на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс пое поста временен мениджър на Салфорд Сити след изненадващото уволнение на Греъм Александър в понеделник.

Салфорд Сити обявиха днес, че Греъм Александър е напуснал клъба след среща с ръководителите на отбора. Скоулс ще поеме временно тима, като той е собственик на отбора от Лига 2 заедно с бившите си съотборници в Манчестър Юнайтед – Ники Бът, Райън Гигс, Гари Невил, Фил Невил, както и сингапурският бизнесмен Питър Лим. Скоулс има известен управленски опит, като е бил треньор в Олдъм между февруари и март миналата година, но си тръгна след спорове със собственика.

Официалното изявление на клуба гласеше: „Футболен клуб Салфорд Сити съобщава, че мениджърът Греъм Александър е напуснал отбора. Клубът се срещна с Греъм тази сутрин и след дискусия двете страни се разделиха. Клубът би искал да благодари на Греъм за неговия принос и цялата му упорита работа.”

„В първия си сезон той помогна на тима да стигне до “Уембли”, което доведе до промоция в Лига 2, а през втория сезон стигна до финала на ФА Трофи. Клубът би искал да му пожелае всичко най-добро и успех в бъдеще.”

“Пол Скоулс ще действа като временен старши треньор, докато клубът намери нов мениджър”, се казва още в информацията.

Салфорд Сити в момента е на пето място във Втора лига с две победи от пет мача.