Легендарен промоутър предложил 1 милион за мач на Тайсън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Легендата в тежка категория Майк Тайсън е получил още една оферта за дългоочакваното си завръщане. Тайсън подлуди феновете си, след като обяви, че ще се завърне на ринга. Майк се пенсионера през 2005-та година след разрушителна загуба от Кевин МакБрайд. След като „Железния“ Майк заяви готовност да се завърне, много промоутъри започнаха да предлагат астрономически суми за възможността да организират мача.

Ветеренатър в бранша Джими Бърчфийлд е предложил един милион долара на Тайсън за да се бие срещу италианския гигант Джузепе Анжело Кусумано. Ако „Железния“ приема тази оферта, той ще се завърне към боксовите среди, въпреки че преди това заяви, че ще участва само в демонстративни двубои за благотворителност. Но като вземе предвид опита, невероятната физика и унищожителната му сила, няма да е изненадващо ако видим Тайсън в професионална битка.

„Ако Майк Тайсън говори сериозно за завръщане, ние сме готови да му предложим много добра оферта за да се бие с Кусумано в 6 или 8-рундов сблъсък, по негов избор. След тримесечната пауза, причинена от Covid-19, боксовите фенове са зажаднели да гледат истински битки. Не демонстративни. Тайсън е боксьор. При това дяволски добър! Той не е кечист или участник в боксовите мачове без ръкавици. Ние се интересуваме да промотираме само истински боксов мач.“ – казва Бърчфийлд.

Тайсън направи няколко участия в демонстративни кеч двубои и дори се би с Крис Джерико. Също така, промоутъри от веригата Bare Knuckles (бой без ръкавици) са предложили 20 милиона долара на Тайсън за да се бие при тях. Доста добра оферта, но ако вземе предвид династията, която Тайсън остави в спорта, той едва ли би се изкушил от участие в подобни мачове.

Няколко легендарни боксьора вече предизвикаха Майк Тайсън за завръщане на ринга. Мач, който би генерирал огромен интерес, е третата част от сблъсъците им с Ивендър Холифийлд. Друг интересен двубой би бил с легендарния ММА състезател Тито Ортиз. Пандемията от коронавирус може и да забави подобни планове за сега, но веднъж Тайсън да се върне на ринга, със сигурност ще можем да се насладим на унищожителни нокдауни.