google новини лого Последвай ни
Добави коментар

МНогократният световен шампион по бразилско жиу-житсу, бивш боец на UFC и шампион на ONE Championship е успял да се пребори с коварния вирус COVID-19. Това призна самият бразилец, който е заболял през март и признава, че е преминал през тежки моменти преди да спечели битката със заразата. Ето какво сподели и самият Грейси за изпитанието, през което е трябвало да премине:

“Хванах този вирус и се възстанових преди 2 седмици. Бях на легло и ми беше много зле. Искам да говоря, защото много хора смятат, че няма как да бъдат засегнати от това. Лежах на легло 10 дни с 40 градуса температура и кашлица. Имах затруднено дишане. Събудих се една сутрин със сърцебиене и не ми стигаше въздух. Обадих се на спешна помощ и ме качиха в линейка, но лекарите прецениха, че е най-добре да остана у дома.

Нека хората знаят, че съм бил болен от този вирус. Много приятели си мислеха, че няма как да го хвана, защото съм млад и здрав. Много хора умират по цял свят. Разбрах, че приятел на мой приятел, който е бил маратонец на 35 години е починал в Италия. Има хиляди такива, за които не знаем. Този вирус засяга възрастните и най-слабите, но не винаги. Това не е шега.”

Роджър Грейси е смятан за най-добрият и титулуван състезател в историята на бразилското джу-джицу. Известен с едри кабарити и изключителен технически арсенал, Грейси рядко остава нещата в ръцете на съдиите. От няколко години той не е активен състезател и управлява една от най-известните академии по бразиско джу-джицу в Европа базирана в Лондон – “Роджър Грейси академи”. Академията има филиали в английската столица, на Острова и в редица градове на Стария континент. Последният му жиу-житсу двубой беше срещу друга бегенда в БЖЖ – Маркус Алмейда “Бушеша”, когото успя да бодети със задушаваща техника в сърцето на този боен спорт – Рио Де Жанейро.