Лейкърс загуби от Портланд, но словото на Леброн за Коби разтърси света ВИДЕО
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Лейкърс загуби от Портланд със 119:127, в първата среща след голямата трагедия с разбития хеликоптер, при която загинаха 9 души, включително легендата Коби Брайънт и неговото 13-годишно момиченце.

Въпреки загубата обаче, този двубой ще остане дълго в паметта на хората, защото преди неговото начало, звездата на Лос Анджелис Лейкърс – Леброн Джеймс направи нещо, което разплака всички.
Той откри срещата с встъпително слово, при което беше почетена паметта на жертвите от жестоката катастрофа миналата неделя. Джеймс прочете имената на загиналите като встъпление за своята реч, но в последният момент се отказа да чете това, което беше написал още и хвърляйки листа на земята, обяви, че предпочита да говори без него, само чрез сърцето си.

Леброн Джеймс започна с това, че за него тази вечер е празник, защото се почита паметта на неговия скъп приятел Коби Браъйнт и се отчитат всичките двайсет години безумни усилия, напоени с кръв, пот, сълзи, контузии, които легендата на отбора е трябвало да преживее, за да се изкачи до пиедестала в сърцата на хората.
Припомняме, че баскетболната легенда изигра 20 сезона в Лейкърс и спечели пет шампионски титли.

Леброн Джеймс призна още, че винаги е гледал на Коби като на свой брат, от който се учил да подхранва решителността си и да се стреми да даде всичко от себе си във всяка игра.
„ Ние трябва продължим наследството, което той ни остави и да играем любимата си игра – точно това би искал Коби Брайънт”, просълзи хората с думите си Леброн.