Ленгле: Меси ще ни помогне да спечелим Ла Лига и Шампионска лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Френският защитник Клеман Ленгле е уверен, че шесткратният победител в Златната топка може да помогне на Барселона да спечели Ла Лига и Шампионската лига след почивката поради пандемията от коронавирус.

В момента Кике Сетиен подготвя своя отбор за възобновяването на сезона в Ла Лига 2019-20 след 3-месечно прекъсване, причинено от пандемията на коронавирус. Барса гледа към трета поредна титла, преди лигата да бъде спряна през март, след като има преднина от две точки в горната част на таблицата пред съперника Реал Мадрид.

Испанските шампиони също все още са с шанс да спечелят първа титла в Шампионската лига от 2015 г. насам, а в момента УЕФА изготвя солиден план за завършване на състезанието през лятото.

Меси и компания се върнаха на работа на тренировъчния терен на Барса миналия месец след два месеца на самоизолация, а Клеман Ленгле казва, че аржентинската суперзвезда се е възползвала от почивката и се надява да се върне на терена за срещата на 13 юни с Майорка.

Защитникът на “блаугранас” говори пред Mundo Deportivo за състоянието на Меси: „Той е готов за това, което предстои.

„За играчи като Меси, Антоан [Гризман], Буси [Серхио Бускетс], които играят през цялото време – както и за националните си отбори – и пътуват много, пандемията беше добро нещо. Те са успели да си починат.”

Ленгле продължи да обсъжда колко важно е завръщането на Луис Суарес след дълго време извън терена за Барса за продължаване на преследването на вътрешен и европейски дубъл.

Той каза: „Луис е имал време да се възстанови, без да бърза. Той изглежда добре в тренировките и изглежда много добре с топка в краката. Той ще ни помогне много”.

„Ще трябва да работим възможно най-добре, за да се състезаваме и за двата трофея, доколкото можем. Искаме да продължим да работим, за да спечелим Шампионската лига. Мисля, че сме в добра форма; това е особен сезон, но ние ще работим максимално, за да спечелим и двата трофея. ”

24-годишният бранител обаче не успя да даде информация за състоянието на Усман Дембеле, тъй като сънародникът му продължава възстановяването си от операция.

„Не знаем дали ще е готов до края на сезона, но работи за възможно най-бързото завръщане – каза Ленгле.“ Искаме той да се върне бързо, защото има стил, който ни помага много, когато той играе и това е много различно от това, което имаме в момента. ”

Ленгле добави, че се опитва да спечели титулярно място в състава Сетиен. “Продължавам да работя, за да играя във всяка среща.

“Мисля, че в двубоите, които съм играл, съм свършил доста добра работа. Моята работа е да затруднявам нтреньора – да направя така, че когато мисли за състава през нощта, той трябва да направи трудни решения.

„Радвам се, че съм в Барселона. Искам да продължа да играя и да печеля трофеи. Тук имах две много добри години и искам да продължа по същия начин.”, завърши френският национал.