Лео Меси: “Бих играл в САЩ един ден, това е една от мечтите ми”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Меси заяви, че не преговаря с нито един клуб в момента, но и не е сигурен дали ще остане Барса в края на сезона

Супер звездата на Барселона Лео Меси даде обширно интервю за La Sexta, в които засегна куп любопитни теми. Аржетнтинският маестро сподели за Бартомеу и бюрофакса, за Пеп Гуардиола и Неймар, за шокиращото тръгване на Луис Суарес и за мечтата му да играе в Съединените щати…

“Обичам Барселона, това е животът ми,” откровен е капитанът на каталунците. “Имам любовна история с Барса, те ми дадоха всичко. Знам че клубът се намира в тежък момент и ще е трудно да се върнем там, където бяхме.

“Цяла година повтарях на Бартомеу, че искам да напусна Барселона, но президентът винаги казваше „не“. Бюрофаксът беше начин да го направя официално. Смятах, че бях завършил един цикъл. Нуждаех се от промяна. Исках да си тръгна, цикълът с Барса бе приключил.”

Лео Меси: "Бих играл в САЩ един ден, това е една от мечтите ми" 1

Меси все още не може да повярва на случилото се с близкия му приятел Луис Суарес.

“Това, което се случи с Луис Суарес бе… лудост! Той си тръгна със свободен трансфер, плащайки за оставащите години от договора си и се присъедини към отбор, който се бори за същите цели, за които и ние. Невероятно!

“За напускането ми през лятото? Знаех, че ако отидем на съд, ще спечелим. Не един адвокат ми го каза, бяха много, но не исках да напусна Барса по този начин.”

Лео Меси: "Бих играл в САЩ един ден, това е една от мечтите ми" 2

Меси не крие, че за него Пеп Гуардиола си остава най-добрият, с когото е работил.

“Не знам колко дълго продължи последният ми разговор с Гуардиола, но си говорим,” казва той. “Не обсъждаме дали ще се срещнем отново. За мен Пеп е най-добрият, той притежава нещо специално.”

Лео категорично отхвърли спекулациите, че води преговори за преминаване в друг клуб.

“Не преговарям с никой клуб!” отсича той. “Както казах, нищо няма да е ясно преди сезонът да свърши. Нека видим как ще се представим тази кампания и какво ще се случи. Неймар? Връщайки Неймар обратно в Барса ще е толкова скъпо…

“Бих желал да играя в Съединените Щати един ден. Винаги е била една от мечтите ми… но не знам дали ще се случи.

“Няма да отида в Реал Мадрид или Атлетико Мадрид. Абсолютно невъзможно е. Не знам дали ще напусна Барса, ще говоря за това в края на сезона. Надявам се да съм част от Барселона, когато се пенсионирам.

“С Куман нещата станаха по-сериозни. Имаше нова идея за отбора и за клуба. Назначението му бе много добро. Трудно е с новите играчи и с младоците в отбора, но нещата започват да се подобряват…”