google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Аржентинецът иска да напусне Барселона

Един от най-добрите футболисти в света – Лионел Меси, е рагневен от публикуваните данни за контракта му с Барселона и решението му да напусне клуба е категорично, твърдят в Испания. Аржентинецът смята, че някой от Барса го е предал по много подъл начин.

Меси е определил ситуацията като нечувана и е гневен от това, че някой от клуба е разказал на пресата подробности за неговия договор, който е трябвало да бъде съхранен на безопасно място, тъй като е конфиденциална информация.

“El Mundo” излезе с информация тази сутрин, че съгласно договора му, подписан през 2017 г., Меси е получил 555 млн. евро – фиксирани 138 млн. на сезон, плюс допълнителни премии. Над 115 млн. са изплатени като бонус за преподписването му и още 78 млн. евро като премия за лоялност към клуба. Барса застана на страната на Меси и излезе с декларация, че ще съди вестника, публикувал данните за договора на аржентинеца.

Меси има контракт с Барса до 30 юни тази година. През лятото на 2020 година аржентинската супер звезда направи опит да напусне “блаугранас”, но впоследствие взе решение да остане, а в последните седмици изглеждаше щастлив да носи екипа на Барса, тъй като усмивката се върна на лицето му.

Основни кандидати за подписа на Меси са два клуба – Манчестър Сити и Пари Сен Жермен. През тази кампания Меси вкара 15 гола и асистира за 6 попадения в 23 срещи за Барселона.