Леонардо: Решението на ПСЖ да разкара Тухел бе добро
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Пет месеца след уволнението от ПСЖ, Томас Тухел спечели Шампионска лига с Челси

Спортният директор на френския гранд Пари Сен Жермен – Леонардо, смята, че парижани добре са се справили с уволнението на немския специалист Томас Тухел. Както е известно през декември миналата гоидна Тухел бе разкаран от ПСЖ, след като миналия сезон класира тима на финал в Шампионска лига.

Само пет месеца по-късно Тухел доказа класата си и изведе новия си тим Челси до триумф в Шампионска лига след успех на финала с 1:0 срещу Манчестър Сити, който пък отстрани ПСЖ на 1/2-финалите.

Леонардо е убеден, че клубът е взел правилно решение да назначи Маурисио Почетино. През изминалия сезон Пари Сен Жермен не успя да спечели титлата във Франция, след като завърши на второ място зад Лил.

„ПСЖ взе добро решение да разкара Тухел. Това са цикли, които се случват в клубовете“, каза Леонадо пред „Canal+”.

Запитан дали се радва на успеха на Челси на финала на Шампионска лига, той посочи, че „това са неща, които се случват във футбола“. „Щастлив съм“, отговори с усмивка бразилецът.

Спортният директор на парижани също така сподели, че се радва и за бившия защитник на клуба Тиаго Силва: „Радостен съм, че и той триумфира в Шампионска лига.“