Лестър и изящен Варди с гръмовна победа в дома на Ман Сити
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Фамозен Лестър прегази отново заявилия шампионски претенции Манчестър Сити с 5:2 в сблъсък на “Етихад”, който със сигурност осигури повече от сериозни поводи за размисъл на мениджъра на Гражданите Пеп Гуардиола.

Героят на Лисиците в неделната вечер носеше познато име – неукротимият Джейми Варди увенча прекрасната си игра със стилен хеттрик, който със сигурност ще се помни дълго.

Статистиците веднага отбелязаха, че това е най-тежката домакинска загуба в кариерата на Хосеп Гуардиола. Освен това оглушителният разгром се превърна и в най-голямото домакинско поражение за Сити от 2003 година насам, когато загубиха с 1:5 от Арсенал.

Рияд Марез откри за домакините с ранен гол след центриране от ъглов удар, но Варди изравни осем минути преди антракта, реализирайки 11-метров наказателен удар, отсъден за фаул на Кайл Уокър срещу головата машина на Лестър.

Шоуто на Варди продължи и след почивката, като той оформи хеттрика си, разписвайки се два пъти в рамките на четири минути, като още веднъж бе точен от дузпа.

Джеймс Мадисън направи резултата 1:4 с брилянтен гол, Нейтън Аке съкрати изоставането, но Юри Тилеманс вкара и третата отсъдена дузпа за гостите и оформи крайното 2:5.