Лестър излъга Арсенал с победен гол на резервата Варди
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Звездата на "лисиците" Джейми Варди се появи от пейката и донесе успеха на своя тим

Лестър надви Арсенал с минималното 1:0 като гост в мач от шестия кръг на английската Висша лига. Очакванията за голово шоу на стадион “Емиратс” не се оправдаха и домакините разочароваха с продукцията, която предложиха. Тимът на Брендън Роджърс пък използва своя шанс в края на мача и стигна до важни три точки. Това бе и трета поредна победа на Лестър като гост в Премиър Лийг през този сезон.

Наставникът на домакините Микел Артета заложи на схема 4-3-3 като на вратата стартира Бернд Лено. Пред него в защита действаха Белерин, Луиз, Габриел и Тиърни. В халфовата линия си партнираха Себайос, Партей и Джака, а нападението на “топчиите” бе водено от Лаказет, Обамеянг и Сака.

Лестър стартира без голямата си звезда Джейми Варди, като на върха на атаката започна Харви Банрс, а зад гърба му действаха Денис Прат и Джеймс Мадисън. В схемата 3-4-2-1 Брендън Роджърс заложи на Кастан и Джъстин като халф бекове, а в защита действаха Фукс, Еванс и Фофана.

Арсенал вкара попадение в 5-ата минута на двубоя чрез Лаказет, но то не бе зачетено поради засада. Малко след това Белерин от състава на гостите имаше добра възможност, но защитата на “лисиците” предотврати попадение.

В средата на полувремето Обамеянг и Сака имаха шансове да отбележат, но вратарят на гостите Каспер Шмайхел бе на висота. Три минути преди края на първата част Букайо Сака шутира покрай левия страничен стълб на вратата на гостите.

След подновяването на играта нямаше интересни ситуации, като Луиз напусна терена в 49-ата минута поради контузия, а на негово място се появи Мустафи. В 60-ата пък Джейми Варди замени Денис Прат.

В 68-ата минута Ектор Белерин имаше страхотен шанс да се разпише, но ударът му бе спасен по страхотен начин от Шмайхел и нулите на таблото останаха непроменени.

Дванадесет минути по-късно “лисиците” нанесоха своя удар. Ченгиз Юндер центрира в наказателното поле на “топчиите” и Джейми Варди бе на точното място, за да прати топката в мрежата на Лено – 0:1. Това бе 11-то попадение в кариерата на Варди срещу “топчиите”.

До края на срещата възпитаниците на Микел Артета не успяха да реагират и Арсенал допусна трета загуба през сезона в Премиър Лийг.

С този си успех тимът на Лестър прогресира до 4-ото място в класирането на Висша лига като събра 12 точки, колкото има и третият Астън Вила. Отборът на Арсенал пък остана на 10-ата позиция с 9 пункта.